Bel altijd goedkoop

Veelgestelde vragen

 

Hoe werkt bellen via 0900?

De 0900-nummers zijn betaalde informatienummers (ook wel servicenummers genoemd), waarbij verschillende tarieven mogelijk zijn. Elk land heeft bij iedere aanbieder een ander toegangsnummer. Voorbeeld: Om naar de Verenigde Staten te bellen, kiest u eerst het bijbehorende 0900-nummer, dan de landcode, gevolgd door het abonneenummer zonder 0 en sluit af met een # (hekje).

Bijvoorbeeld, u wilt bellen naar een nummer in de VS, 0202-4561234. U draait het 0900 nummer, vervolgens 001 (de internationale toegangscode voor de VS) en dan het abonneenummer 202-4561234 gevolgd door #. U krijgt nu verbinding.

Is aanmelding noodzakelijk om via 0900 goedkoper te kunnen bellen?

Nee, u hoeft zich niet aan te melden. U kunt direct gebruik maken van elk 0900 nummer dat u nodig heeft.

Kan ik mij aanmelden voor een tarief alert mail?

Ja, u kunt zich gratis aanmelden voor de tariefalert mail. Dan kunt u doen per land en er zijn geen beperkingen in het aantal landen. Belt u naar 10 landen, dan kunt u zich voor alle 10 landen aanmelden voor een alert mail. Dit raden wij u aan omdat u zo automatisch op de hoogte blijft over de laagste tarieven.

Hoe krijg ik de kosten in rekening gebracht?

De kosten van de 0900 nummers komen op uw normale telefoonrekening. Belt u met uw vaste telefoon, dan komen de kosten op de rekening van uw vaste provider. Belt u met uw mobiele telefoon, dan komen de kosten op de rekening van uw mobiele provider.

De kosten van de 0900 nummers kunt u op uw rekening vinden onder het kopje "Service nummers".

Wat zijn exact de kosten voor het bellen via 0900-toegangsnummers?

De kosten voor het gebruik van deze nummers bestaan uit een starttarief en gesprekskosten per minuut. U hoort voor u het internationale nummer gaat intoetsen een gratis tariefmelding van de aanbieder.

Uw provider brengt u voor het bellen naar 0900 nummers de kosten in rekening die u ook betaalt voor het bellen naar vaste nummers in Nederland. Betaalt u niets voor het bellen naar vaste nummers (dit geldt zowel voor vaste als mobiele providers), dan brengt uw provider geen kosten in rekening en betaalt u alleen het 0900 tarief.

Krijgt Televergelijk commissie voor het bovenaan de lijst vermelden van een bepaalde aanbieder?

Televergelijk is onafhankelijk en krijgt van niemand commissie. De weergegeven tarieven worden automatisch verzameld vanaf de websites van de aanbieders. Het feit dat een bepaalde aanbieder bovenaan staat betekent simpelweg dat die de goedkoopste tarieven vermeld.

Moet ik jullie e-mailen als ik zie dat een tarief niet klopt?

Nee, wij verzamelen de tarieven direct van de websites van de aanbieders. Wij brengen zelf geen wijzigingen aan in deze informatie.